Mariannes bier |
Jeg har de sidste pår år haft 3 trugstader og har ved hjælp af vores nabo Per haft fin honninghøst og fremstilling af vokslys. |
Maj 2009 - første sæson, var børnebørnene med ved eftersyn af bierne og fik lov at smage honning direkte fra tavlen. |
I 2010 var der stor forskel på honningen, høstet på forskellige tidspunkter: Forårshonningen indeholdt meget raps og var helt lys, fast og ikke særligt krydret i smagen. Første sommerhøst var meget mørk, lidt mere flydende og smagte meget krydret. (En honninganalyse viste, at der udover nektar fra raps/sennep var hindbær/brombær, kørvel og honningdug (saft fra bladlus). Anden sommer høst var lidt lysere end første, og ikke så krydret, men alligevel mere end forårshonningen. |
I 2011 høstede jeg kun 2 gange - forår og sommer og de to honninger minder meget om hinanden, hvilket nok skyldes, at der ikke var ret meget raps i vores område det forår - den var frosset væk i den kolde vinter. |